Sidan läses bäst med Internet Explorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEAM LUNDELL RACING

 

Media

 

    Travtränare     Jenny Lundell

 

Jennys Hovslageri

 

Inackorderingar

 

Hagalunds Kennel

 

Hagalunds Gårdsmat

Sparris

Lamm

Fårskinn

 

NIKKIS Butik

 

Aktuellt bildspel

 

Free Bird

 

 

 

 

        Hagalunds Gårdsmat

                            Mat på naturens villkor - helt fritt från tillsatser

 

                      

         Ekologiska odlingar och förstklassig lammuppfödning 

 

 

 
 
Hagalunds Gård odlar vi ekologiska och KRAV-märkta grönsaker - framförallt sparris.
 
Dessutom har vi egen småskalig lammuppfödning.
 
 
 
 
För att komma direkt till våra FÅR- OCH LAMMSKINN tryck här.
 
 
 
 
 
 
Presentation Hagalunds Gårdsmat
 
Innan vi började producera vår egna gårdsmat hade vi länge haft tankar och en del tvivel om vad det egentligen är för något vi stoppar i oss när vi köper mat i butikerna. Mängder av tillsatser och E-nummer. Larmrapporter om rovdrift på djuren vilka ger oss mat och larmrapporter om cancerframkallande bekämpningsmedel på grönsakerna. Förbjudna i Sverige men flitigt användna i länder där vi importerar vår mat från.
 
Droppen kom när vi hörde att den utländska sparris vi brukade köpa och njuta av fick sin bevattning av avloppsvatten. Samma billiga bevattnings- och gödningssystem gällde även för en stor del av de importerade frysta bär vi ibland köpte. Därav kom förklaringen till de många fall av matförgiftning som uppkommit efter att folk ätit av dessa godsaker. 
 
När vi dessutom fick se på TV hur många djur föds upp och behandlas för att vi skall få kött på våra tallrikar kände vi att vi inte ville vara del av denna industri mer.
 
Vi ville istället tillbaka till rötterna! Vi ville kunna äta grönsaker odlade på så sätt som de gjordes förr. Inte odlade för maximal avkastning och vinning utan med tanken att det man ger jorden ger jorden tillbaka. Inga bekämpningsmedel i vår mark utan mark där man rensar ogräset för hand! Att med kärlek och omsorg för jorden få grödorna att växa.
 
Vi beslöt oss för att starta egna odlingar på vår gård. Framförallt har vi valt att satsa på vårprimören nummer ett - Sparrisen.
 
Redan från start använde vi de hårda regler som gäller för ekologisk odling och idag är hela vår gårds marker KRAV-godkända. I och med att vi inte använder några som helst bekämpningsmedel på markerna utan vårdar jorden för hand får vi inte den högsta avkastningen vad gäller mängd. Men den sparris som nu växer fram varje vår på våra fält är istället mycket högkvalitativ, smakrik, naturlig, nyttig och KRAV-märkt. Vi kallar denna speciella sparris för - Hagalunds-sparrisen.
 
 
 
 
 
 
När vi nu tagit kontroll över hur en del av de grönsaker vi äter produceras så var det dags att gå vidare och även få kontroll över det som ligger oss närmast om hjärtat - djuren och deras välbefinnande.
 
Vi ville inte behöva vara tveksamma över hur köttet vi åt hamnat på våra tallrikar. Hur djuret hade fötts upp och slaktats och vilka tillsatser som tillförts köttet under vägen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Skulle vi fortsätta äta kött ville vi få kontroll över hela kedjan för köttproduktion. Allt från aveln, uppfödningen och omhändertagandet av djuren till slakttransporten och själva slakten.
 
Detta var upptakten till vår egna lammuppfödning.
 
Gå gärna in på våra sidor för SPARRIS respektive LAMMKÖTToch FÅRSKINN för mer information och för möjlighet att beställa direkt från gården.
 
Vill du kontakta oss når du oss via nedanstående mail, SMS eller mobil:
 

 

Mail: lundell.racing@romeleasen.nu

 

Mobil: 0735-46 93 94

 

Med vänliga hälsningar

 

Jenny & Peter med familj

Our Feet Never Hit The Ground Corporation © 2013 

Team Lundell Racing HB